Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Detta är en gammal version av dokumentet!


Myt 4

”Det är omöjligt att veta vad som är bra design”

De som har lite längre erfarenhet av utveckling av interaktiva produkter vet att det ofta finns en myriad av krav och behov. Några påstår också att det inte går att skapa produkter som uppfyller användarnas krav. De framhåller istället att det viktiga är att produkten innehåller de funktioner som beställaren specificerat.

I praktiken känner beställaren sällan till på vilket sätt målgrupperna genomför sina uppgifter, d.v.s. vilka funktioner som behövs och framför allt hur de ska utformas för att passa användningssituationen. Visst finns en myriad av krav och behov och om man enbart frågar beställare och målgrupper så säger de självfallet vad de tycker!

Lösningen är att genomföra målgruppsanalys och användningstest. På så sätt undviks tyckanden och dessutom ges möjlighet att ta reda på vad målgrupperna behöver. Dessa behov ska då självfallet ställas mot beställarens intentioner, ekonomiska och andra resurser etc. På detta sätt blir det möjligt att fatta medvetna och upplysta designbeslut!

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Charlotte BjörkBild på medförfattaren Johan LiljegrenBild på medförfattaren Nina LBild på medförfattaren Maria KareliussonBild på medförfattaren Joakim AxelssonBild på medförfattaren Malin FabbriBild på medförfattaren gustavjonssonBild på medförfattaren Jens FredholmBild på medförfattaren Maria SjödinBild på medförfattaren Angelica SvanerBild på medförfattaren Julia LagerstedtBild på medförfattaren Peter KråikBild på medförfattaren LisaBild på medförfattaren Lotta UlfströmBild på medförfattaren Anders BjörkBild på medförfattaren Rolf greenBild på medförfattaren Björn AnderssonBild på medförfattaren LarssonBild på medförfattaren Magnus WigrupBild på medförfattaren Jorge BerdejaBild på medförfattaren Johannes KarlssonBild på medförfattaren Karin HanssonBild på medförfattaren EmmaBild på medförfattaren Monika AnderssonBild på medförfattaren HenrikBild på medförfattaren Gabriel SvennerbergBild på medförfattaren fredric landqvistBild på medförfattaren Aurora KarlssonBild på medförfattaren Anne RostedBild på medförfattaren Jonas Engkvist

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.