Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Detta är en gammal version av dokumentet!


Myt 4

”Det är omöjligt att veta vad som är bra design”

De som har lite längre erfarenhet av utveckling av interaktiva produkter vet att det ofta finns en myriad av krav och behov. Några påstår också att det inte går att skapa produkter som uppfyller användarnas krav. De framhåller istället att det viktiga är att produkten innehåller de funktioner som beställaren specificerat.

I praktiken känner beställaren sällan till på vilket sätt målgrupperna genomför sina uppgifter, d.v.s. vilka funktioner som behövs och framför allt hur de ska utformas för att passa användningssituationen. Visst finns en myriad av krav och behov och om man enbart frågar beställare och målgrupper så säger de självfallet vad de tycker!

Lösningen är att genomföra målgruppsanalys och användningstest. På så sätt undviks tyckanden och dessutom ges möjlighet att ta reda på vad målgrupperna behöver. Dessa behov ska då självfallet ställas mot beställarens intentioner, ekonomiska och andra resurser etc. På detta sätt blir det möjligt att fatta medvetna och upplysta designbeslut!

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Björn AnderssonBild på medförfattaren LisaBild på medförfattaren HenrikBild på medförfattaren Emilia OlssonBild på medförfattaren Malin FabbriBild på medförfattaren Anne RostedBild på medförfattaren Maria KareliussonBild på medförfattaren Monika AnderssonBild på medförfattaren Gabriel SvennerbergBild på medförfattaren peter erhardBild på medförfattaren EmelieBild på medförfattaren fredric landqvistBild på medförfattaren Nina LBild på medförfattaren HelenaBild på medförfattaren Jonas EngkvistBild på medförfattaren Helene CarlsonBild på medförfattaren Jens FredholmBild på medförfattaren Magnus WigrupBild på medförfattaren Johannes KarlssonBild på medförfattaren Peter JantzenBild på medförfattaren EmmaBild på medförfattaren gustavjonssonBild på medförfattaren suzana susecBild på medförfattaren Gunilla HansellBild på medförfattaren Aurora KarlssonBild på medförfattaren Jorge BerdejaBild på medförfattaren LarssonBild på medförfattaren Karin HanssonBild på medförfattaren Johan LiljegrenBild på medförfattaren Julia Lagerstedt

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.