Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Exempel och mallar

Detta kapitel kommer kontinuerligt att fyllas på och uppdateras med nytt material.

Målgruppsanalys

Syftet med dokumentationen från målgruppsanalyser är ofta att tydliggöra vilka vi designar för, och vad som är viktigt för dem för att de skall vilja använda och ha nytta av tjänsten. Vilken typ av material man tar fram, och hur omfattande det bör vara, varierar så klart från fall till fall. Det minsta man bör sikta på är dock att ta fram någon form av kortbeskrivningar av målgrupperna, s.k. personor.

Personabeskrivningar kan dokumenteras på många sätt. Här till vänster kan du ladda ner exempelfiler från inUse arbete med reseguiden.se.Här kan du se exempel på hur Patrik & BorisinUse har förpackat personabeskrivningar i en lång och en kort presentation i ett projekt för reseguiden.se. Stort tack till Niclas Wahlström och de andra på Reseguiden för att de låter oss publicera dessa.

Ibland finns det också behov för att dokumentera analysen på ett mer omfattande sätt. Då kan en rapport som beskriver bakomliggande data och resonemang vara nödvändig.

Detta leder i regel till analyser med högre kvalitet, även om de baseras på samma underlag. Anledningen är att författarna tvingas arbeta med materialet ytterligare ett par varv, och förklara det i ett mer fullständigt format.

I praktiken väljs dock detta ofta bort. Anledningen är både att det tar en hel del tid att skriva denna typ av material, och för att rapporten sällan blir läst i en omfattning som motiverar kostnaden för att ta fram den.

Övrigt

Mer material kommer… :-)

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Rolf greenBild på medförfattaren Jorge BerdejaBild på medförfattaren Emilia OlssonBild på medförfattaren Nina LBild på medförfattaren Aurora KarlssonBild på medförfattaren LisaBild på medförfattaren Joakim AxelssonBild på medförfattaren Björn AnderssonBild på medförfattaren Angelica SvanerBild på medförfattaren suzana susecBild på medförfattaren Maria KareliussonBild på medförfattaren Johan LiljegrenBild på medförfattaren Peter JantzenBild på medförfattaren Anne RostedBild på medförfattaren Lotta UlfströmBild på medförfattaren Wilaiwan TraphromBild på medförfattaren LarssonBild på medförfattaren Gabriel SvennerbergBild på medförfattaren Jonas EngkvistBild på medförfattaren Anders BjörkBild på medförfattaren EmelieBild på medförfattaren Magnus WigrupBild på medförfattaren HenrikBild på medförfattaren Marcus RehnBild på medförfattaren Malin FabbriBild på medförfattaren Helene CarlsonBild på medförfattaren EmmaBild på medförfattaren Gunilla HansellBild på medförfattaren Karin Hansson

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.