Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Detta är en gammal version av dokumentet!


Exempel och mallar

Detta kapitel kommer kontinuerligt att fyllas på och uppdateras med nytt material.

Målgruppsanalys

Syftet med dokumentationen från målgruppsanalyser är ofta att tydliggöra vilka vi designar för, och vad som är viktigt för dem för att de skall vilja använda och ha nytta av tjänsten. Vilken typ av material man tar fram, och hur omfattande det bör vara, varierar så klart från fall till fall. Det minsta man bör sikta på är dock att ta fram någon form av kortbeskrivningar av målgrupperna, s.k. personor.

Här kan du se exempel på hur vi har förpackat personabeskrivningar i en lång och en kort presentation i ett projekt för reseguiden.se. Stort tack till Reseguiden för att de låter oss publicera dessa.

– Personor för Reseguiden.se skapade av inUse (Kortformat) (PDF) – Personor för Reseguiden.se skapade av inUse (Fullversion) (PDF)

Övrigt

Mer material kommer… :-)

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren HenrikBild på medförfattaren BjörnBild på medförfattaren fredric landqvistBild på medförfattaren HelenaBild på medförfattaren Gabriel SvennerbergBild på medförfattaren Julia LagerstedtBild på medförfattaren Karin HanssonBild på medförfattaren Rolf greenBild på medförfattaren Angelica SvanerBild på medförfattaren LarssonBild på medförfattaren Johan LiljegrenBild på medförfattaren Aurora KarlssonBild på medförfattaren Maria KareliussonBild på medförfattaren Emilia OlssonBild på medförfattaren gustavjonssonBild på medförfattaren Maria SjödinBild på medförfattaren Johannes KarlssonBild på medförfattaren Charlotte BjörkBild på medförfattaren Malin FabbriBild på medförfattaren Helene CarlsonBild på medförfattaren EmmaBild på medförfattaren suzana susecBild på medförfattaren Anders BjörkBild på medförfattaren Jorge BerdejaBild på medförfattaren Peter KråikBild på medförfattaren Nina LBild på medförfattaren Lotta UlfströmBild på medförfattaren Jonas EngkvistBild på medförfattaren Lisa

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.