Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Detta är en gammal version av dokumentet!


Exempel och mallar

Detta kapitel kommer kontinuerligt att fyllas på och uppdateras med nytt material.

Målgruppsanalys

Syftet med dokumentationen från målgruppsanalyser är ofta att tydliggöra vilka vi designar för, och vad som är viktigt för dem för att de skall vilja använda och ha nytta av tjänsten. Vilken typ av material man tar fram, och hur omfattande det bör vara, varierar så klart från fall till fall. Det minsta man bör sikta på är dock att ta fram någon form av kortbeskrivningar av målgrupperna, s.k. personor.

Här kan du se exempel på hur vi har förpackat personabeskrivningar i en lång och en kort presentation i ett projekt för reseguiden.se. Stort tack till Reseguiden för att de låter oss publicera dessa.

Övrigt

Mer material kommer… :-)

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Emilia OlssonBild på medförfattaren Peter JantzenBild på medförfattaren HelenaBild på medförfattaren Johannes KarlssonBild på medförfattaren Anders BjörkBild på medförfattaren fredric landqvistBild på medförfattaren Joakim AxelssonBild på medförfattaren HenrikBild på medförfattaren Peter KråikBild på medförfattaren Maria SjödinBild på medförfattaren Gabriel SvennerbergBild på medförfattaren BjörnBild på medförfattaren Jonas EngkvistBild på medförfattaren EmelieBild på medförfattaren Lotta UlfströmBild på medförfattaren Maria KareliussonBild på medförfattaren Magnus WigrupBild på medförfattaren Nina LBild på medförfattaren Gunilla HansellBild på medförfattaren Aurora KarlssonBild på medförfattaren peter erhardBild på medförfattaren suzana susecBild på medförfattaren Jens FredholmBild på medförfattaren Julia LagerstedtBild på medförfattaren Charlotte BjörkBild på medförfattaren Monika AnderssonBild på medförfattaren LisaBild på medförfattaren gustavjonssonBild på medförfattaren Emma

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.