Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Detta är en gammal version av dokumentet!


Exempel och mallar

Detta kapitel kommer kontinuerligt att fyllas på och uppdateras med nytt material.

Målgruppsanalys

Syftet med dokumentationen från målgruppsanalyser är ofta att tydliggöra vilka vi designar för, och vad som är viktigt för dem för att de skall vilja använda och ha nytta av tjänsten. Vilken typ av material man tar fram, och hur omfattande det bör vara, varierar så klart från fall till fall. Det minsta man bör sikta på är dock att ta fram någon form av kortbeskrivningar av målgrupperna, s.k. personor.

Här kan du se exempel på hur vi (inUse) har förpackat personabeskrivningar i en lång och en kort presentation i ett projekt för reseguiden.se. Stort tack till Reseguiden för att de låter oss publicera dessa.

Övrigt

Mer material kommer… :-)

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren LisaBild på medförfattaren suzana susecBild på medförfattaren Gunilla HansellBild på medförfattaren Johannes KarlssonBild på medförfattaren Magnus WigrupBild på medförfattaren Maria SjödinBild på medförfattaren peter erhardBild på medförfattaren Peter KråikBild på medförfattaren LarssonBild på medförfattaren gustavjonssonBild på medförfattaren Nina LBild på medförfattaren Jonas EngkvistBild på medförfattaren Malin FabbriBild på medförfattaren Johan LiljegrenBild på medförfattaren Angelica SvanerBild på medförfattaren EmelieBild på medförfattaren Maria KareliussonBild på medförfattaren fredric landqvistBild på medförfattaren Jens FredholmBild på medförfattaren Aurora KarlssonBild på medförfattaren Wilaiwan TraphromBild på medförfattaren HenrikBild på medförfattaren Marcus RehnBild på medförfattaren Helene CarlsonBild på medförfattaren Rolf greenBild på medförfattaren Emilia OlssonBild på medförfattaren Karin HanssonBild på medförfattaren Peter JantzenBild på medförfattaren Gabriel SvennerbergBild på medförfattaren Monika Andersson

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.