Strict Standards: Declaration of action_plugin_indexmenu::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/indexmenu/action.php on line 13 Strict Standards: Declaration of action_plugin_badbehaviour::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/badbehaviour/action.php on line 72 Strict Standards: Declaration of action_plugin_clearhistory::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/clearhistory/action.php on line 81 Strict Standards: Declaration of action_plugin_metaheaders::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/metaheaders/action.php on line 140 Strict Standards: Declaration of action_plugin_blockquote::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/blockquote/action.php on line 61 Strict Standards: Declaration of action_plugin_editsections_es::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/editsections/action/es.php on line 74 Strict Standards: Declaration of action_plugin_swiftmail::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/swiftmail/action.php on line 126 Exempel och mallar - Användbarhet i praktiken - Wikiboken
Studentlitteraturs logga inUse logga
 
 

Skillnader

Här visas skillnader mellan den valda versionen och den nuvarande versionen av sidan.

bok:exempel_och_mallar [2010-10-20 18:11]
berndtsson
bok:exempel_och_mallar [2010-10-21 09:04] (aktuell)
berndtsson
Rad 4: Rad 4:
Syftet med dokumentationen från målgruppsanalyser är ofta att tydliggöra vilka vi designar för, och vad som är viktigt för dem för att de skall vilja använda och ha nytta av tjänsten. Vilken typ av material man tar fram, och hur omfattande det bör vara, varierar så klart från fall till fall. Det minsta man bör sikta på är dock att ta fram någon form av kortbeskrivningar av målgrupperna, s.k. personor. Syftet med dokumentationen från målgruppsanalyser är ofta att tydliggöra vilka vi designar för, och vad som är viktigt för dem för att de skall vilja använda och ha nytta av tjänsten. Vilken typ av material man tar fram, och hur omfattande det bör vara, varierar så klart från fall till fall. Det minsta man bör sikta på är dock att ta fram någon form av kortbeskrivningar av målgrupperna, s.k. personor.
-Här kan du se exempel på hur vi ([[http://inuse.se|inUse]]) har förpackat personabeskrivningar i en lång och en kort presentation i ett projekt för [[http://reseguiden.se|reseguiden.se]]. Stort tack till Reseguiden för att de låter oss publicera dessa. +{{ :bok:personor_for_reseguiden_bild.png|Personabeskrivningar kan dokumenteras på många sätt. Här till vänster kan du ladda ner exempelfiler från inUse arbete med reseguiden.se.}}Här kan du se exempel på hur [[http://www.inuse.se/patrik/|Patrik]] & [[http://www.inuse.se/boris/|Boris]] på [[http://inuse.se|inUse]] har förpackat personabeskrivningar i en lång och en kort presentation i ett projekt för [[http://reseguiden.se|reseguiden.se]]. Stort tack till Niclas Wahlström och de andra på Reseguiden för att de låter oss publicera dessa.
  *{{:bok:personor_skapade_av_inuse_for_reseguiden_2010_-_kortformat.pdf|Personor för Reseguiden.se skapade av inUse (Kortformat) (PDF)}}   *{{:bok:personor_skapade_av_inuse_for_reseguiden_2010_-_kortformat.pdf|Personor för Reseguiden.se skapade av inUse (Kortformat) (PDF)}}
  *{{:bok:personor_skapade_av_inuse_for_reseguiden_2010_.pdf|Personor för Reseguiden.se skapade av inUse (Fullversion) (PDF)}}   *{{:bok:personor_skapade_av_inuse_for_reseguiden_2010_.pdf|Personor för Reseguiden.se skapade av inUse (Fullversion) (PDF)}}
 +Ibland finns det också behov för att dokumentera analysen på ett mer omfattande sätt. Då kan en rapport som beskriver bakomliggande data och resonemang vara nödvändig.
 +
 +Detta leder i regel till analyser med högre kvalitet, även om de baseras på samma underlag. Anledningen är att författarna tvingas arbeta med materialet ytterligare ett par varv, och förklara det i ett mer fullständigt format.
 +
 +I praktiken väljs dock detta ofta bort. Anledningen är både att det tar en hel del tid att skriva denna typ av material, och för att rapporten sällan blir läst i en omfattning som motiverar kostnaden för att ta fram den.
===== Övrigt ===== ===== Övrigt =====
Mer material kommer... :-) Mer material kommer... :-)
 
 

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid Domingues

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.