Studentlitteraturs logga inUse logga
 
 

Skillnader

Här visas skillnader mellan den valda versionen och den nuvarande versionen av sidan.

bok:exempel_och_mallar [2010-10-20 18:30]
berndtsson
bok:exempel_och_mallar [2010-10-21 09:04] (aktuell)
berndtsson
Rad 4: Rad 4:
Syftet med dokumentationen från målgruppsanalyser är ofta att tydliggöra vilka vi designar för, och vad som är viktigt för dem för att de skall vilja använda och ha nytta av tjänsten. Vilken typ av material man tar fram, och hur omfattande det bör vara, varierar så klart från fall till fall. Det minsta man bör sikta på är dock att ta fram någon form av kortbeskrivningar av målgrupperna, s.k. personor. Syftet med dokumentationen från målgruppsanalyser är ofta att tydliggöra vilka vi designar för, och vad som är viktigt för dem för att de skall vilja använda och ha nytta av tjänsten. Vilken typ av material man tar fram, och hur omfattande det bör vara, varierar så klart från fall till fall. Det minsta man bör sikta på är dock att ta fram någon form av kortbeskrivningar av målgrupperna, s.k. personor.
-{{ :bok:personor_for_reseguiden_bild.png|Personabeskrivningar kan dokumenteras på många sätt. Här till vänster kan du ladda ner exempelfiler från inUse arbete med reseguiden.se.}}Här kan du se exempel på hur vi ([[http://inuse.se|inUse]]) har förpackat personabeskrivningar i en lång och en kort presentation i ett projekt för [[http://reseguiden.se|reseguiden.se]]. Stort tack till Reseguiden för att de låter oss publicera dessa. +{{ :bok:personor_for_reseguiden_bild.png|Personabeskrivningar kan dokumenteras på många sätt. Här till vänster kan du ladda ner exempelfiler från inUse arbete med reseguiden.se.}}Här kan du se exempel på hur [[http://www.inuse.se/patrik/|Patrik]] & [[http://www.inuse.se/boris/|Boris]] på [[http://inuse.se|inUse]] har förpackat personabeskrivningar i en lång och en kort presentation i ett projekt för [[http://reseguiden.se|reseguiden.se]]. Stort tack till Niclas Wahlström och de andra på Reseguiden för att de låter oss publicera dessa.
  *{{:bok:personor_skapade_av_inuse_for_reseguiden_2010_-_kortformat.pdf|Personor för Reseguiden.se skapade av inUse (Kortformat) (PDF)}}   *{{:bok:personor_skapade_av_inuse_for_reseguiden_2010_-_kortformat.pdf|Personor för Reseguiden.se skapade av inUse (Kortformat) (PDF)}}
 
 

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid Domingues

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.