Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Exempel: Kent Påhlsson och Möbelaffären

Kent Påhlsson, IT-konsult, anlitas av företagsledaren för ett småländskt möbelföretag. VD:n vill skapa möjligheter att ha en fortgående kontakt med sina kunder och på så sätt öka möjligheterna till merförsäljning.

Hans idé är att skapa en kundklubb med bonussystem, utskick och erbjudanden. Han har redan gjort lite efterforskningar på marknaden och hittat produkter för kundklubbar, men det visade sig att en sådan skulle kosta ungefär en halv miljon. Kent diskuterar idén med VD:n och det visar att företaget saknar både organisation och stödsystem som kan hantera en kundklubb.

Kent Påhlsson upptäcker dock att det redan finns en kunddatabas och en mailserver. Han föreslår då en funktion för att skapa utskick exempelvis när det är dags att olja in den köpta trämöbeln, istället för kundklubben. Förslaget är lite ”trubbigt” och skulle självfallet inte ge den mer individbaserade kundrelation som kundklubben kan ge. Däremot skulle kostnaden för detta alternativ bli mycket låg, endast någon enstaka konsultdag.

VD:n valde att avvakta med att starta en kundklubb och istället gå vidare med Kents förslag, eftersom denna på ett mer kostnadseffektivt sätt uppfyller syftet.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren EmmaBild på medförfattaren EmelieBild på medförfattaren Marcus RehnBild på medförfattaren Björn AnderssonBild på medförfattaren HenrikBild på medförfattaren Monika AnderssonBild på medförfattaren Julia LagerstedtBild på medförfattaren Gunilla HansellBild på medförfattaren Anders BjörkBild på medförfattaren Jorge BerdejaBild på medförfattaren Nina LBild på medförfattaren Johan LiljegrenBild på medförfattaren Magnus WigrupBild på medförfattaren Rolf greenBild på medförfattaren suzana susecBild på medförfattaren Peter JantzenBild på medförfattaren Karin HanssonBild på medförfattaren Peter KråikBild på medförfattaren Lotta UlfströmBild på medförfattaren Johannes KarlssonBild på medförfattaren Emilia OlssonBild på medförfattaren Anne RostedBild på medförfattaren Aurora KarlssonBild på medförfattaren Jonas EngkvistBild på medförfattaren LarssonBild på medförfattaren Wilaiwan TraphromBild på medförfattaren Jens FredholmBild på medförfattaren gustavjonssonBild på medförfattaren Maria SjödinBild på medförfattaren Joakim Axelsson

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.