Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Julia LagerstedtBild på medförfattaren LisaBild på medförfattaren Johannes KarlssonBild på medförfattaren Aurora KarlssonBild på medförfattaren Björn AnderssonBild på medförfattaren Emilia OlssonBild på medförfattaren Anne RostedBild på medförfattaren Peter KråikBild på medförfattaren Helene CarlsonBild på medförfattaren EmelieBild på medförfattaren Maria SjödinBild på medförfattaren Jonas EngkvistBild på medförfattaren Anders BjörkBild på medförfattaren Nina LBild på medförfattaren Marcus RehnBild på medförfattaren Wilaiwan TraphromBild på medförfattaren EmmaBild på medförfattaren Lotta UlfströmBild på medförfattaren Karin HanssonBild på medförfattaren gustavjonssonBild på medförfattaren Maria KareliussonBild på medförfattaren LarssonBild på medförfattaren fredric landqvistBild på medförfattaren Rolf greenBild på medförfattaren Monika AnderssonBild på medförfattaren Johan LiljegrenBild på medförfattaren HenrikBild på medförfattaren Jens FredholmBild på medförfattaren suzana susec

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.