Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Shannan PeekBild på medförfattaren Fae BurchBild på medförfattaren Jonelle ThibodeauBild på medförfattaren Mahalia BeckmanBild på medförfattaren Winifred Cheong Cheok HongBild på medförfattaren Efrain SchefflerBild på medförfattaren Mason MerrickBild på medförfattaren Lino HurtadoBild på medförfattaren Kimber PeeplesBild på medförfattaren Rachel DoyleBild på medförfattaren Jerrod BonBild på medförfattaren Kira EalesBild på medförfattaren Rod SchuttBild på medförfattaren Gabriele SimpsonBild på medförfattaren Tracy ClemensBild på medförfattaren Melisa BrunelleBild på medförfattaren Vera HaggertyBild på medförfattaren Etta SnoddyBild på medförfattaren Murray MathesonBild på medförfattaren Maximo LuftBild på medförfattaren Domenic ConnollyBild på medförfattaren Annett BluntBild på medförfattaren Kaylene FaberBild på medförfattaren Angelica MoowattinBild på medförfattaren Cheryle HoneycuttBild på medförfattaren Eartha ChatfieldBild på medförfattaren Cassie MullanBild på medförfattaren Carma KirkeBild på medförfattaren Mira TrumboBild på medförfattaren Marlon Wysocki

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.