Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Ernesto ProbstBild på medförfattaren Brandi IllingworthBild på medförfattaren Casie JohansenBild på medförfattaren Aracely WitzelBild på medförfattaren Zane DenkerBild på medförfattaren Noah KimberBild på medförfattaren Noella JoshuaBild på medförfattaren Neva HooperBild på medförfattaren Kurt BlanksBild på medförfattaren Nichol NaugleBild på medförfattaren Silas BandaBild på medförfattaren Edgar DeloachBild på medförfattaren Tamera CoronadoBild på medförfattaren Ursula FyansBild på medförfattaren Will DumasBild på medförfattaren Robert MurphyBild på medförfattaren Tonja JanssenBild på medförfattaren Maricruz HentzeBild på medförfattaren Patsy MartynBild på medförfattaren Rhys DeleeBild på medförfattaren Sienna WoodcockBild på medförfattaren Dane HoneyBild på medförfattaren Gwendolyn KnaggsBild på medförfattaren Melody BigelowBild på medförfattaren Adrianne BroomfieldBild på medförfattaren Hayden EvattBild på medförfattaren Yvette WechslerBild på medförfattaren Lucinda HailesBild på medförfattaren Marcella WeigallBild på medförfattaren Frederic McQuade

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.