Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Maximo ShufeltBild på medförfattaren Krystyna WeedBild på medförfattaren Tod HeadrickBild på medförfattaren Archie WhismanBild på medförfattaren Heriberto BanningBild på medförfattaren Josefina HeberlingBild på medförfattaren Agnes FoggBild på medförfattaren Modesta MadgwickBild på medförfattaren Elden FaulkBild på medförfattaren Layne RicketsonBild på medförfattaren Rachael BrentBild på medförfattaren Randell PachecoBild på medförfattaren Celeste TimmsBild på medförfattaren Maryellen KingstonBild på medförfattaren Chelsey TompsonBild på medförfattaren Lashunda NavaBild på medförfattaren Vallie FallisBild på medförfattaren Christine RicciBild på medförfattaren Emmett VerdonBild på medförfattaren Tracee BurksBild på medförfattaren Leanne BohnerBild på medförfattaren Forrest KortigBild på medförfattaren Ralf ColleeBild på medförfattaren Jaunita DeedsBild på medförfattaren Lyndon MinerBild på medförfattaren Zora ChitwoodBild på medförfattaren Tayla BaumgardnerBild på medförfattaren Judith MarkleyBild på medförfattaren Nilda SangerBild på medförfattaren Glenn Ashmore

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.