Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Caroline GraceBild på medförfattaren Magda SeversonBild på medförfattaren Armando HuddartBild på medförfattaren Antonio SabellaBild på medförfattaren Mozelle DunningBild på medförfattaren Fredericka LemmoneBild på medförfattaren Virgil HoweBild på medförfattaren Erik WhitlamBild på medförfattaren Colby MccombsBild på medförfattaren Alexandra HardestyBild på medförfattaren Dorthy QuanBild på medförfattaren Bernice BoagBild på medförfattaren Lavina ZerchoBild på medförfattaren Christel HaverfieldBild på medförfattaren Thao HollisBild på medförfattaren Sherrill DawsonBild på medförfattaren Alejandrina WishartBild på medförfattaren Elana BayleyBild på medförfattaren Carmine ThurgoodBild på medförfattaren Tandy KernsBild på medförfattaren Doreen EmmettBild på medförfattaren Susie ArguetaBild på medförfattaren Elvia WesselBild på medförfattaren Wolfgang DingleBild på medförfattaren Philipp HarrhyBild på medförfattaren Monty ChirnsideBild på medförfattaren Antonio AmatoBild på medförfattaren Melba HuppBild på medförfattaren Zack CharterisBild på medförfattaren Theresa Norfleet

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.