Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Anke JarniganBild på medförfattaren Phoebe CorlisBild på medförfattaren Rocky WoolcockBild på medförfattaren Numbers SparrowBild på medförfattaren Belinda MatosBild på medförfattaren Lynell GougerBild på medförfattaren Leroy McVillyBild på medförfattaren Shella MartelBild på medförfattaren Mari ZiesemerBild på medförfattaren Kory FranciscoBild på medförfattaren Verena FriedmanBild på medförfattaren Jarred VillalpandoBild på medförfattaren Elwood SchonellBild på medförfattaren Twyla TruscottBild på medförfattaren Essie ZakrzewskiBild på medförfattaren Heath DailyBild på medförfattaren Sanora ReaganBild på medförfattaren Krystal FolkBild på medförfattaren Troy AldermanBild på medförfattaren Maik GuessBild på medförfattaren Kai FawcettBild på medförfattaren Yong WestmacottBild på medförfattaren Kali WallinBild på medförfattaren Ralph PfefferBild på medförfattaren Kassandra MeeceBild på medförfattaren Cortez GuidryBild på medförfattaren Kristine KoerstzBild på medförfattaren Wilfredo GilmoreBild på medförfattaren Cornelius AllinghamBild på medförfattaren Brad Montez

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.