Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Velda NettlesBild på medförfattaren Tina DelanceyBild på medförfattaren Benny BardolphBild på medförfattaren Wilburn FrierBild på medförfattaren Hilton BlumBild på medförfattaren Edith UrnerBild på medförfattaren Pauline BlueBild på medförfattaren Brady MaconBild på medförfattaren Norine EarnshawBild på medförfattaren Jesus ShowersBild på medförfattaren Ryder AlcornBild på medförfattaren Suzanna ScorfieldBild på medförfattaren Allen MainBild på medförfattaren Leila LimonBild på medförfattaren Ray SkidmoreBild på medförfattaren Walker MoffatBild på medförfattaren Stacy SteinkeBild på medförfattaren Rosaria RoqueBild på medförfattaren Ignacio AshBild på medförfattaren Glenda SherlockBild på medförfattaren Wallace CollazoBild på medförfattaren Julio HawkBild på medförfattaren Jamison ChiaramonteBild på medförfattaren Ethan PearlBild på medförfattaren Albert WhithamBild på medförfattaren Kristine CrabtreeBild på medförfattaren Lynell SlaterBild på medförfattaren Angus BottomleyBild på medförfattaren Reta ButlinBild på medförfattaren Tami Fitzpatrick

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.