Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Adan DuffyBild på medförfattaren Marietta McKimBild på medförfattaren Wesley ValentinBild på medförfattaren Jonathon LoperBild på medförfattaren Jeanett McIntoshBild på medförfattaren Adelaide FloranceBild på medförfattaren Merry WatlingBild på medförfattaren Lillie LockwoodBild på medförfattaren Brigitte PeacheyBild på medförfattaren Hermelinda WiltBild på medförfattaren Monica FooteBild på medförfattaren Charissa LongstaffBild på medförfattaren Latasha BramlettBild på medförfattaren Kieran GarrettBild på medförfattaren Klara ConnorsBild på medförfattaren Randy SpradlinBild på medförfattaren Corazon HartzBild på medförfattaren Tia FairbairnBild på medförfattaren Ingrid WellmanBild på medförfattaren Lucretia PaulkBild på medförfattaren Linwood GriffithsBild på medförfattaren Mitzi HazonBild på medförfattaren Lester BatesBild på medförfattaren Imogen ClineBild på medförfattaren Casey PhamBild på medförfattaren Maura CopleyBild på medförfattaren Daniele OppenheimBild på medförfattaren Britney GillespieBild på medförfattaren Deanne BarajasBild på medförfattaren Leonore Key

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.