Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Ulysses SuttonBild på medförfattaren Josie WhaleyBild på medförfattaren Adolph PitreBild på medförfattaren Aline TraskBild på medförfattaren Lavonne IversonBild på medförfattaren Trudy StumpBild på medförfattaren Cecile EasonBild på medförfattaren Cornelius DresnerBild på medförfattaren Meridith HollidayBild på medförfattaren Britney ButterfieldBild på medförfattaren Eloy EadsBild på medförfattaren Justin TrejoBild på medförfattaren Winnie LandersBild på medförfattaren Hans VinerBild på medförfattaren Nora SchwartzBild på medförfattaren Leilani GrendaBild på medförfattaren Pat TierBild på medförfattaren Brenna StrangeBild på medförfattaren Bettie ChavezBild på medförfattaren Hester DitterBild på medförfattaren Kent ObryanBild på medförfattaren Wallace KemptonBild på medförfattaren Debora GroganBild på medförfattaren Stewart BraswellBild på medförfattaren Juliane LabyBild på medförfattaren Juan ShayBild på medförfattaren Melina GottshallBild på medförfattaren Brittny SandesBild på medförfattaren Clifford ClemonsBild på medförfattaren Angus Bottomley

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.