Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Spencer MurphyBild på medförfattaren Steven HazelBild på medförfattaren Jayson LandreneauBild på medförfattaren Courtney MittenBild på medförfattaren Eartha LindbergBild på medförfattaren Carmelo KopsenBild på medförfattaren Lisa SturgillBild på medförfattaren Brigitte MulliganBild på medförfattaren Ernie ShearsBild på medförfattaren Magnolia WilhelmBild på medförfattaren Concetta GoodeBild på medförfattaren Don WestonBild på medförfattaren Celinda ChristmasBild på medförfattaren Magdalena BavinBild på medförfattaren Candace RuffBild på medförfattaren Michel HedgepethBild på medförfattaren Lazaro SeligBild på medförfattaren Hung SoutterBild på medförfattaren Rozella FariasBild på medförfattaren Charmain LarcombeBild på medförfattaren Margene LevineBild på medförfattaren Carolyn BarreraBild på medförfattaren Jim CoronadoBild på medförfattaren Catharine TeakleBild på medförfattaren Emanuel BlackBild på medförfattaren Sara BolickBild på medförfattaren Aurelio GouletBild på medförfattaren Grady BathBild på medförfattaren Gabriel RabinovitchBild på medförfattaren Clifton McAulay

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.