Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Willian MondsBild på medförfattaren Sheila DeaseBild på medförfattaren Lin CollsBild på medförfattaren Abraham CarpenterBild på medförfattaren Nickolas KeirBild på medförfattaren Bradford BlakeBild på medförfattaren Dann BlockerBild på medförfattaren Ada RichartBild på medförfattaren Christiane ByersBild på medförfattaren Cathryn HardessBild på medförfattaren Darnell MarianBild på medförfattaren Ngan FrancoisBild på medförfattaren Tesha BruceBild på medförfattaren Pamala WayneBild på medförfattaren Lorena McNaughtanBild på medförfattaren Demetrius TrommlerBild på medförfattaren Addie AlbaBild på medförfattaren Jared BinkleyBild på medförfattaren Arron PridhamBild på medförfattaren Lida SweattBild på medförfattaren Juli DehartBild på medförfattaren Laurene ValliereBild på medförfattaren Monika BravoBild på medförfattaren Dewitt HechtBild på medförfattaren Alethea BirdBild på medförfattaren Shawna ArthurBild på medförfattaren Рема БорисоваBild på medförfattaren Luther HighBild på medförfattaren Kendra ReadBild på medförfattaren Quinn Kime

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.