Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Nytta: Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den också till andra. Nöjda användare ger hög användningsgraden, vilket är en grundläggande förutsättning för att förväntade nyttor ska uppstå.

Nöjda användare är också bra för lönsamheten. En jämförelse olika index för att uppskatta vilka företag som är mest lönsamma visar att ASCI (American Customer Satisfaction Index) har betydligt högre träffsäkerhet än exempelvis Dow Jonestandard & Poors 500. Därmed blir nöjdhet också ett ekonomsikt värde, eftersom det leder till bättre affärer.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Angelica SvanerBild på medförfattaren Emilia OlssonBild på medförfattaren Nina LBild på medförfattaren Joakim AxelssonBild på medförfattaren suzana susecBild på medförfattaren Anne RostedBild på medförfattaren Charlotte BjörkBild på medförfattaren fredric landqvistBild på medförfattaren HelenaBild på medförfattaren Magnus WigrupBild på medförfattaren Gunilla HansellBild på medförfattaren BjörnBild på medförfattaren Marcus RehnBild på medförfattaren HenrikBild på medförfattaren Helene CarlsonBild på medförfattaren Johannes KarlssonBild på medförfattaren Julia LagerstedtBild på medförfattaren EmelieBild på medförfattaren Monika AnderssonBild på medförfattaren Lotta UlfströmBild på medförfattaren Jonas EngkvistBild på medförfattaren Johan LiljegrenBild på medförfattaren Malin FabbriBild på medförfattaren Gabriel SvennerbergBild på medförfattaren peter erhardBild på medförfattaren Peter JantzenBild på medförfattaren LisaBild på medförfattaren Maria SjödinBild på medförfattaren Anders BjörkBild på medförfattaren Jens Fredholm

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.