Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Detta är en gammal version av dokumentet!


Ökad nöjdhet

En produkt som fungerar så som användaren förväntar sig skapar nöjda användare. Om produkten skall användas för att göra arbetet effektivt måste produkten upplevas som ”effektiv” av användaren. Om produkten istället skall bidra med tidsfördriv och spänning så måste den upplevas som ”spännande”. Om produkten ska vara instruktiv och lärande måste den locka användaren att utforska området och ge användaren kunskap om hennes faktiska kunskapsnivå.

Nöjda användare är också betydligt mer motiverade att använda just denna produkt. Publika produkter står och faller med hur väl de kan motsvara användarens förväntningar och ge tillfredsställelse. Användare som tycker om en produkt rekommenderar den till andra.

Idag ökar också användarnas krav på företagsinterna lösningar, exempelvis intranät.

Nöjdhet skapar helt enkelt ökad användningsgrad, vilket i sin tur leder till att de förväntade värdena för verksamheten (exempelvis ökad försäljning, stärkt varumärke, högre grad av självservice) rimligen kan uppstå.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Wilaiwan TraphromBild på medförfattaren Johannes KarlssonBild på medförfattaren Marcus RehnBild på medförfattaren LisaBild på medförfattaren Lotta UlfströmBild på medförfattaren HenrikBild på medförfattaren Julia LagerstedtBild på medförfattaren Charlotte BjörkBild på medförfattaren Johan LiljegrenBild på medförfattaren Helene CarlsonBild på medförfattaren fredric landqvistBild på medförfattaren Aurora KarlssonBild på medförfattaren EmelieBild på medförfattaren Emilia OlssonBild på medförfattaren Jens FredholmBild på medförfattaren Nina LBild på medförfattaren Rolf greenBild på medförfattaren Jorge BerdejaBild på medförfattaren Björn AnderssonBild på medförfattaren Anne RostedBild på medförfattaren Angelica SvanerBild på medförfattaren EmmaBild på medförfattaren Joakim AxelssonBild på medförfattaren suzana susecBild på medförfattaren Anders BjörkBild på medförfattaren Peter JantzenBild på medförfattaren Maria SjödinBild på medförfattaren Gabriel SvennerbergBild på medförfattaren gustavjonssonBild på medförfattaren Peter Kråik

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.