Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Detta är en gammal version av dokumentet!


Nytta: Stärkt varumärke

Interaktiva produkter är varumärkesbyggande på ett sätt som är högst påtagligt . De ger användaren en direkt upplevelse av varumärket 1, till skillnad från produkter som saknar interaktivitet som broschyrer, radio- och TV-program2.

Om användaren misslyckas genomföra ett köp på en e-handelssajt så upplevs tjänsteleverantören som ogästvänlig. Om en biljettautomat är krånglig, så upplevs tjänsteleverantören som krånglig. Användarens totalupplevelse av alla möten påverkar självklart hennes uppfattning. Om en interaktiv produkt stjälper henne så får hon en betydligt sämre uppfattning om varumärket.

För varumärken som nästan uteslutande är synonyma med den interaktiva produkten som exempelvis försäljning av resor och bostäder på nätet, blir det alltså extremt viktigt att mötet i interaktiva produkter är enkelt och behagligt och skapar förväntade nyttor för användarna.

Självservice har blivit ett mycket viktigt begrepp för många aktörer, inte minst samhällsaktörer. Om man ska lyckas med dessa tjänster är det helt nödvändigt att de är enkla och behagliga att använda och att de skapar förväntad nytta för användarna.

 

Noter

1 User Interface Engineering kallar detta för “direct-experience branding” och bet­onar det höga värdet av god interaktivitet framför rena reklambudskap som de kallar “indirect-message branding”. se www.uie.com
2 Här avses alltså ej interaktiv TV.
 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Maria KareliussonBild på medförfattaren LisaBild på medförfattaren Angelica SvanerBild på medförfattaren peter erhardBild på medförfattaren Monika AnderssonBild på medförfattaren Rolf greenBild på medförfattaren Gabriel SvennerbergBild på medförfattaren Jonas EngkvistBild på medförfattaren BjörnBild på medförfattaren Wilaiwan TraphromBild på medförfattaren Maria SjödinBild på medförfattaren Johan LiljegrenBild på medförfattaren Aurora KarlssonBild på medförfattaren Karin HanssonBild på medförfattaren EmelieBild på medförfattaren Anne RostedBild på medförfattaren HelenaBild på medförfattaren gustavjonssonBild på medförfattaren suzana susecBild på medförfattaren Magnus WigrupBild på medförfattaren Anders BjörkBild på medförfattaren Helene CarlsonBild på medförfattaren Joakim AxelssonBild på medförfattaren Julia LagerstedtBild på medförfattaren Marcus RehnBild på medförfattaren Peter KråikBild på medförfattaren Jorge BerdejaBild på medförfattaren Malin FabbriBild på medförfattaren Peter JantzenBild på medförfattaren Emma

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.