Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Myt 8

”Tester behövs inte om utvecklingsteamet har arbetat med användarna under en längre tid och vet vad användarna vill ha”

Även om utvecklarna sitter tillsammans med användarna under lång tid, så har de inte samma kunskap, erfarenheter och värderingar som användarna. I projekt där det saknas ansvariga för användbarheten blir det ofta så att utvecklarna försöker gissa användarens behov.

En kartläggare har tekniker för att fånga reella behov, också de som inte är uttalade.

Även i de fall systematiska användbarhetsinsatser görs finns ett behov av att testa. I ett projekt där användbarhet är en integrerad del sker tester för att verifiera principerna först och därefter detaljerna.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Eddy McdermottBild på medförfattaren Eli HorrocksBild på medförfattaren Camilla CarrierBild på medförfattaren Theresa WymerBild på medförfattaren Michale MorrisseyBild på medförfattaren Henrietta FordeBild på medförfattaren Edgar BonneyBild på medförfattaren Leigh FrederickBild på medförfattaren Angeles WaiteBild på medförfattaren Lenard PoldingBild på medförfattaren Santo DaviesBild på medförfattaren Jamey EalesBild på medförfattaren Salvador CleverBild på medförfattaren Ernest ElliottBild på medförfattaren Gayle BurrBild på medförfattaren Bryan MooseBild på medförfattaren Edwardo OcampoBild på medförfattaren Sherrill BeazleyBild på medförfattaren Homer MaceBild på medförfattaren Shay BeggsBild på medförfattaren Bill GrammerBild på medförfattaren Jerri HuddartBild på medförfattaren Skye DavidBild på medförfattaren Thelma BirnieBild på medförfattaren Vallie DallasBild på medförfattaren Jeramy ReichertBild på medförfattaren Frederic MactierBild på medförfattaren Virgilio DitterBild på medförfattaren Candra MeesonBild på medförfattaren Christina Bosanquet

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.