Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Myt 8

”Tester behövs inte om utvecklingsteamet har arbetat med användarna under en längre tid och vet vad användarna vill ha”

Även om utvecklarna sitter tillsammans med användarna under lång tid, så har de inte samma kunskap, erfarenheter och värderingar som användarna. I projekt där det saknas ansvariga för användbarheten blir det ofta så att utvecklarna försöker gissa användarens behov.

En kartläggare har tekniker för att fånga reella behov, också de som inte är uttalade.

Även i de fall systematiska användbarhetsinsatser görs finns ett behov av att testa. I ett projekt där användbarhet är en integrerad del sker tester för att verifiera principerna först och därefter detaljerna.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Colin HildebrantBild på medförfattaren Conrad GuinnBild på medförfattaren Hiram MullisBild på medförfattaren Shani OvensBild på medförfattaren Natisha ConlanBild på medförfattaren Tia AlcalaBild på medförfattaren Violette PrendergastBild på medförfattaren Lonny MummeryBild på medförfattaren Rosalie WolfordBild på medförfattaren Alejandrina WishartBild på medförfattaren Brandi ForbesBild på medförfattaren Chassidy ThibodeauBild på medförfattaren Nan FongBild på medförfattaren Rufus DyeBild på medförfattaren Rene MagillBild på medförfattaren Vania DenhamBild på medförfattaren Korey GwynneBild på medförfattaren Wendi GallegosBild på medförfattaren Brock StuderBild på medförfattaren Dakota FelderBild på medförfattaren Jerrod SanchezBild på medförfattaren Deangelo BoucautBild på medförfattaren Kari KinslowBild på medförfattaren Nickolas FaustBild på medförfattaren Rochell JoshuaBild på medförfattaren Louanne WhithamBild på medförfattaren Dotty RojasBild på medförfattaren Jacinto CroweBild på medförfattaren Chassidy GillesBild på medförfattaren Robby Wadham

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.