Studentlitteraturs logga inUse logga
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
  • Dela på Linkedin
  • Dela på Delicious
  • Dela på Linkedin
 
 

Myt 8

”Tester behövs inte om utvecklingsteamet har arbetat med användarna under en längre tid och vet vad användarna vill ha”

Även om utvecklarna sitter tillsammans med användarna under lång tid, så har de inte samma kunskap, erfarenheter och värderingar som användarna. I projekt där det saknas ansvariga för användbarheten blir det ofta så att utvecklarna försöker gissa användarens behov.

En kartläggare har tekniker för att fånga reella behov, också de som inte är uttalade.

Även i de fall systematiska användbarhetsinsatser görs finns ett behov av att testa. I ett projekt där användbarhet är en integrerad del sker tester för att verifiera principerna först och därefter detaljerna.

 
 

Kommentera

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid DominguesBild på medförfattaren Anders BjörkBild på medförfattaren Angelica SvanerBild på medförfattaren gustavjonssonBild på medförfattaren Gabriel SvennerbergBild på medförfattaren Joakim AxelssonBild på medförfattaren fredric landqvistBild på medförfattaren HelenaBild på medförfattaren LarssonBild på medförfattaren EmmaBild på medförfattaren Magnus WigrupBild på medförfattaren HenrikBild på medförfattaren Monika AnderssonBild på medförfattaren EmelieBild på medförfattaren Peter JantzenBild på medförfattaren Jens FredholmBild på medförfattaren Jorge BerdejaBild på medförfattaren Johan LiljegrenBild på medförfattaren Julia LagerstedtBild på medförfattaren Malin FabbriBild på medförfattaren peter erhardBild på medförfattaren LisaBild på medförfattaren Johannes KarlssonBild på medförfattaren Helene CarlsonBild på medförfattaren Björn AnderssonBild på medförfattaren Emilia OlssonBild på medförfattaren Jonas EngkvistBild på medförfattaren Maria KareliussonBild på medförfattaren Lotta UlfströmBild på medförfattaren Karin HanssonBild på medförfattaren suzana susec

Senaste ändringar

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.