Strict Standards: Declaration of action_plugin_indexmenu::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/indexmenu/action.php on line 13 Strict Standards: Declaration of action_plugin_badbehaviour::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/badbehaviour/action.php on line 72 Strict Standards: Declaration of action_plugin_clearhistory::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/clearhistory/action.php on line 81 Strict Standards: Declaration of action_plugin_metaheaders::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/metaheaders/action.php on line 140 Strict Standards: Declaration of action_plugin_blockquote::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/blockquote/action.php on line 61 Strict Standards: Declaration of action_plugin_editsections_es::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/editsections/action/es.php on line 74 Strict Standards: Declaration of action_plugin_swiftmail::register() should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register($controller) in /storage/content/37/152837/anvandbarhet.se/public_html/lib/plugins/swiftmail/action.php on line 126 Användbarhet i praktiken - Wikiboken
Studentlitteraturs logga inUse logga
 
 

Skillnader

Här visas skillnader mellan den valda versionen och den nuvarande versionen av sidan.

start [2010-09-22 12:08]
berndtsson
start [2018-12-10 15:21] (aktuell)
berndtsson tidigare version återställd
Rad 1: Rad 1:
-====== Inledning ======+====== Användbarhet i praktiken ======
{{ :aip_framsida.png|}} {{ :aip_framsida.png|}}
Rad 22: Rad 22:
Du som vill hjälpa till att hålla wikiboken uppdaterad får gärna hjälpa till. Du som vill hjälpa till att hålla wikiboken uppdaterad får gärna hjälpa till.
-Precis som i vilken wiki som helst så är det bara att ändra om du hittar uppgifter som inte stämmer. Vi som administrerar wikin kommer att hålla koll på ändringarna, och förbehåller oss dock rätten att ändra eller ta bort de tillägg som görs. +Precis som i vilken wiki som helst så är det bara att ändra om du hittar uppgifter som inte stämmer. Bara skapa ett konto, eller logga in, och klicka sedan på symbolen som ser ut som en penna vid rubriken för det avsnitt du vill ändra. Vi som administrerar wikin kommer att hålla koll på ändringarna, och förbehåller oss dock rätten att ändra eller ta bort de tillägg som görs.
Något som både vi och säkert många andra är intresserade av är exempel. Både bra och dåliga sådana. Så lägg gärna in sådana om du hittar något ställe där de skulle passa. Något som både vi och säkert många andra är intresserade av är exempel. Både bra och dåliga sådana. Så lägg gärna in sådana om du hittar något ställe där de skulle passa.
Kolla på [[wiki:syntax|Wiki Syntax sidan]] för att förstå hur wikin är formaterad. Du som vill att det skall synas att det är just du som har gjort ändringarna kan också skapa en egen användare. Kolla på [[wiki:syntax|Wiki Syntax sidan]] för att förstå hur wikin är formaterad. Du som vill att det skall synas att det är just du som har gjort ändringarna kan också skapa en egen användare.
 +
===== Tack! ===== ===== Tack! =====
Först av allt - tack till alla som vill hjälpa till att skriva på boken - utan er skulle det här vara ett tämligen tråkigt projekt. :-) Först av allt - tack till alla som vill hjälpa till att skriva på boken - utan er skulle det här vara ett tämligen tråkigt projekt. :-)
-Stort tack också till Henrik Östlund, [[http://www.inuse.se/boris|Boris Kehr]] och [[http://www.inuse.se/lisa|Lisa Holmberg]], som alla hjälpt till med utvecklingen av wikin, samt till alla andra kollegor på [[http://www.inuse.se|inUse]]. +Stort tack också till [[http://www.inuse.se/konsult/henrik/|Henrik Östlund]], Boris Kehr och [[http://www.inuse.se/konsult/lisa/|Lisa Holmberg]], som alla hjälpt till med utvecklingen av wikin, samt till alla andra kollegor på [[http://www.inuse.se|inUse]].
Sedan vill vi tacka Studentlitteratur, som precis som vi, är nyfikna på hur böcker och andra kunskapskällor kommer att förpackas och tillgängliggöras i framtiden. På Studentlitteratur har vi arbetat med Jens Fredholm, Suzana Susec, Mikael Blomberg och Marie Holgersson. Sedan vill vi tacka Studentlitteratur, som precis som vi, är nyfikna på hur böcker och andra kunskapskällor kommer att förpackas och tillgängliggöras i framtiden. På Studentlitteratur har vi arbetat med Jens Fredholm, Suzana Susec, Mikael Blomberg och Marie Holgersson.
-Precis som i den första tryckta utgåvan som kom 2002 vill vi också tacka [[http://www.inuse.se/mikael|Mikael Aldman]], Robert Dufwenmark, Carina Persson, Petra Lundgren, [[http://www.inuse.se/jost|Jost Werdenhoff]], [[http://www.inuse.se/mijo|Mijo Balic]], Kerstin Harringer, Osborne von Waldegg, Marie Johansson, [[http://www.inuse.se/darja|Darja Isaksson]], Annika Lindén, Kjell Persson, [[http://www.inuse.se/andersb|Anders Björk]], Kerstin Blom och Helena Gällerdal.+Precis som i den första tryckta utgåvan som kom 2002 vill vi också tacka [[http://www.inuse.se/konsult/mikael/|Mikael Aldman]], Robert Dufwenmark, Carina Persson, Petra Lundgren, Jost Werdenhoff, Mijo Balic, Kerstin Harringer, Osborne von Waldegg, Marie Johansson, Darja Isaksson, Annika Lindén, Kjell Persson, [[http://www.inuse.se/konsult/andersb/|Anders Björk]], Kerstin Blom och Helena Gällerdal. 
===== Om författarna ===== ===== Om författarna =====
==== Ingrid Domingues (tidigare Ottersten) ==== ==== Ingrid Domingues (tidigare Ottersten) ====
{{ :wikiingrid2.png?130|}} {{ :wikiingrid2.png?130|}}
-[[http://www.inuse.se/ingrid|Ingrid]] är den ledande personen bakom [[http://sv.wikipedia.org/wiki/Effektstyrning|Effektstyrning]]® - en metod för att styra IT-investeringar så att den förväntade nyttan för verksamheten och användarna uppstår. +[[http://www.inuse.se/konsult/ingrid/|Ingrid]] är den ledande personen bakom [[http://sv.wikipedia.org/wiki/Effektstyrning|Effektstyrning]]® - en metod för att styra IT-investeringar så att den förväntade nyttan för verksamheten och användarna uppstår.
-Ingrid har arbetat med användbarhet, metodutveckling, projektstyrning och utbildning inom IT sedan 80-talet, alltid med det brinnande intresset att skapa reell nytta. Hon har också skrivit boken ”Effect Manging IT”  (Ottersten & Balic).+Ingrid har arbetat med användbarhet, metodutveckling, projektstyrning och utbildning inom IT sedan 80-talet, alltid med det brinnande intresset att skapa reell nytta. Hon har också skrivit boken ”Effect Managing IT”  (Ottersten & Balic).
Ingrid är också en av grundarna av företaget [[http://www.inuse.se|inUse]]. Ingrid är också en av grundarna av företaget [[http://www.inuse.se|inUse]].
 +
==== Johan Berndtsson ==== ==== Johan Berndtsson ====
{{ :wikijohan.png?140|}} {{ :wikijohan.png?140|}}
-[[http://www.inuse.se/johan|Johan]] har arbetat med att ta fram användbara IT-lösningar sedan mitten av 90-talet, både i egna företag och som anställd. Johan är bland annat en av företaget [[http://www.inuse.se|inUse]] grundare.+[[http://www.inuse.se/konsult/johan/|Johan]] har arbetat med att ta fram användbara IT-lösningar sedan mitten av 90-talet, både i egna företag och som anställd. Johan är bland annat en av företaget [[http://www.inuse.se|inUse]] grundare.
Johans arbete har exempelvis omfattat flygledningssystem, ärendehanteringssystem, söksystem, kart- och ritverktyg, pekskärmsterminaler, mobilapplikationer, externa webbplatser och intranät. Johans arbete har exempelvis omfattat flygledningssystem, ärendehanteringssystem, söksystem, kart- och ritverktyg, pekskärmsterminaler, mobilapplikationer, externa webbplatser och intranät.
 
 

Författare

Bild på författareb Johan BerndtssonBild på författareb Ingrid Domingues

Facebook

Twitter (@anvandbarhet)

 
Creative Commons-licens

Användbarhet i praktiken - wiki by Ingrid Dominques/Johan Berndtsson is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell 3.0 Unported License. Based on a work at anvandbarhet.se.